Wij zijn Sagro Company

7 oktober 2024

Symbolische eerste handeling Aers Truck Plaza in Zeebrugge

Op vrijdag 4 oktober boorde AERS Groep de eerste symbolische (gesigneerde) paal in de grond, waarmee de eerste stappen zijn gezet richting de realisatie van Aers Truck Plaza.

Op vrijdag 4 oktober boorde AERS Groep de eerste symbolische (gesigneerde) paal in de grond, waarmee de eerste stappen zijn gezet richting de realisatie van Aers Truck Plaza. Dirk De Fauw, burgemeester van Brugge en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruge, opende de feestelijke morgen.

Het truckpark zal plaats bieden aan maar liefst 140 vrachtwagens en biedt meer dan enkel ruime parkeerruimte. Het terrein zal worden voorzien van een restaurant, een supermarkt en sanitaire voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. Bovendien worden laadpunten voor elektrische vrachtwagens aangelegd en komt er een waterstoftankstation waar dagelijks tot 50 vrachtwagens kunnen tanken.

Sagro werkt in combinatie met H4A aan de infra- en bouwwerkzaamheden. Sagro is verantwoordelijk voor diverse infrastructuurwerkzaamheden, waaronder de aanleg van maar liefst 26.000m² verharding voor de vrachtwagenopstelplaatsen. Daarnaast wordt 1.000m² bestrating aangelegd voor looppaden, 1.700m² open verharding voor autoparkeerplaatsen, 1.700m² vloeistofdichte betonverharding en wordt het terrein voorzien van 4.000m² gras en 45 bomen.

Ook wordt er een hemelwaterafvoersysteem (1.100m), kws-afscheiders, olie-vetafscheider, waterzuiveringsinstallatie, 8 speedgates, 1 tourniquette en 800m hekwerk aangebracht. Ook legt Sagro 2.600m wachtbuizen en 200m kabelgoten aan voor de technische installaties op het terrein.

Naar verwachting wordt de bouw van Aers Truck Plaza in oktober 2025 opgeleverd.

Met dit prachtige project kijken we uit naar een sterke samenwerking met H4A en en staan we klaar om deze uitdagende klus samen tot een groot succes te maken!

"Sagro is verantwoordelijk voor diverse infrastructurele werkzaamheden"

Deel dit bericht: