Wij zijn Sagro Company

Duurzaamheid

Duurzaam werken aan ruimte voor de toekomst!

‘Duurzaam werken aan ruimte voor de toekomst’ is wat we doen, op meerdere manieren. We creëren nieuwe ruimte door het ontmantelen van oude objecten maar ook door de aanleg van nieuwe, duurzame leefomgevingen. Onze merken bundelen hun krachten en delen een gezamenlijk streven: een positieve impact achter laten op de wereld om ons heen.

We bouwen aan een toekomst waarin duurzaamheid niet alleen een woord is, maar een levensstijl die in elk aspect van ons werk is verankerd. We zetten stappen om duurzaamheid te bevorderen, waarbij we ons laten inspireren door de kansen die voor ons liggen. Bij Sagro Company geloven we in een duurzame toekomst en we zijn vastbesloten om die te realiseren, stap voor stap, project voor project.

INNOVAREC-barrier-100x90x54-reflectie-scaled.jpg
DCIM100MEDIADJI_0003.JPG
Sagro-Company-elektrisch-materieel
intro-sagro-bouwmarkt

Hergebruik van materialen

In ons streven naar duurzaamheid omarmen we circulaire principes. Ons doel is om materialen en bronnen zo efficiënt mogelijk te benutten. We streven naar hoogwaardig hergebruik van materialen door zoveel mogelijk producten één op één te hergebruiken. Dit gebeurt lokaal of via onze Circulaire Bouwmarkt, waar materialen een tweede leven krijgen. Materiaal dat niet één op één herbruikbaar is, wordt teruggenomen door de producent of door ons, op eigen locaties, verwerkt tot nieuwe grondstoffen of producten.

Klimaatadaptatie

We erkennen de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt en nemen concrete stappen om onze infrastructuur hierop voor te bereiden. We integreren innovatieve oplossingen in onze projecten die bestand zijn tegen extremere weersomstandigheden en bijdragen aan veerkrachtige leefomgevingen.

Groene energie en elektrificatie

Duurzaamheid is ingebed in onze energievoorziening. We hebben eigen windmolens en zonnepanelen geïnstalleerd op onze locaties, waardoor we groene stroom genereren voor onze activiteiten. Tegelijkertijd investeren we in elektrisch materieel en materiaal om onze CO2-uitstoot te minimaliseren en bij te dragen aan een schonere lucht en omgeving.

Innovatieve toekomstgerichte projecten

Bij Sagro Company staan we niet stil. We kijken vooruit naar opkomende technologieën en innovatieve oplossingen. Binnenkort gaan we van start met de bouw en het beheer van het allereerste waterstoftankstation in Zeeland, waarmee we duurzame mobiliteit bevorderen. Als partner in e-RS zijn we ook betrokken bij de productie, levering en plaatsing van autolaadpalen, een stap richting een meer elektrisch mobiele samenleving.

Een duurzame toekomst, stap voor stap!

Duurzaamheid: onze passie en ons doel. We geloven in de kracht van stapsgewijze vooruitgang en een collectieve inspanning om een duurzame toekomst te realiseren. Met elk project dat we aanpakken, zetten we een nieuwe stap op weg naar een wereld waarin duurzaamheid de norm is.

Contact

Meer weten? Wij vernemen het graag!

Sagro Company

Marjolein Janse